
اقتصادی ترین طراحی برای سایت خود را از ما بخواهیدمشاهده دمو
قالب نویسی وردپرس امروزه یکی از فعالیت هایی می باشد که در دامنه خود نیاز به تخصص و دانش دارد . قالب نویسی وردپرس در کشور ما و تمام کشور های جهان به صورت پیشرفته به شکل تیمی یا انفرادی در حال انجام می باشد . بسیاری از برنامه نویسان در داخل کشور بصورت فری لنسری برای سایر کشور ها در حال اجرای پروژه هستند .
قالب نویسی وردپرس نیازمند داشتن دانش کافی در زمینه زبان php می باشد . زبان php بیس ساخت سیستم مدیریت وردپرس می باشد . این سیستم به دلیل متن باز بودن یا همان اوپن سورس بودن دست برنامه نویسان و توسعه دهندگان این سیستم را بسیار باز می گذارد .
به همین دلیل می توان با داشتن دانش کد نویسی مربوط به این سیستم شیوه کدتویسی استاندارد ، انواع قالب یا افزونه ها را برای این سیستم توسعه داد و یا طراحی کرد .
اما قالب نویسی وردپرس خود می تواند د حالت کلی به چند دسته تقسیم بندی شود :
1.قالب نویسی وبلاگی
2.قالب نویسی با بلاگ اختصاصی
3.قالب نویسی فروشگاهی
4.قالب نویسی با بخش کاربری
البته ممکن است این 4 مورد همه موارد نباشند اما در حالت کلی برای توضیح نحوه و شیوه قالب نویسی وردپرس می توان گفت این 4 بخش کافی هستند .
اما به توضیح هر بخش می توان اینگونه پرداخت :
در این نوع قالب نویسی فرد دانش کدنویسی وردپرس را در سطح یک فرا گرفته است و تنها قادر به قالب نویسی وب سایت های وبلاگی و نهایتا خبری می باشد . در این حالت امکان اعمال تنظیمات اختصاصی یا کنترل بخش های اختصاصی قالب وجود ندارد چرا که طراح قالب دانش مزتبط با ان را ندارد . ضمن اینکه ممکن است قالب نویس بخش هایی از قالب را به شکل نادرست طراحی کند که با حالت استادارد کد نویسی بسیار متفاوت باشد و ممکن است در وهله اول پاسخگوی نیاز باشد اما در کوتاه مدت حتما مشکلات زیادی از لحاظ رابط کاربری برای ادمین سایت به وجود خواهد آورد .
منظور از قالب نویسی با بلاگ اختصاصی ، داشتن انواع مختلف های نوشته در داخل وردپرس می باشد . در وردپرس ما سیستم Post Type ها را داریم . بدین گونه که هر بخشی که محتوای بخش خاصی را کنترل می کند یک Post Type یا نوع محتوا به حساب می آید .
برای مثال نوشته ها و برگه ها در وردپرس در حالت استاندارد وجود دارند . هر دو این ماژول ها یک Post Type به حساب می آیند . اما گاها ما نیاز داریم تا Post Type های بیشتری به سیستم اضافه کنیم . برای مثال یک بخش نمونه کار ها یا یک بخش همکاران به داشبورد و داخل قالب اضافه کنیم . این امکان در نسخه های قبلی وردپرس وجود نداشت اما از نسخه های 4 به بعد این امکان به آن اضافه شد تا بتوان Post Type های احتصتصی را به این سیتم اضافه کرد و ان را توسعه داد .
زمانی که قالب نویس وردپرس به این سطح از کد نویسی برسد می توان گف تقریبا می تواند با کد نویسی بخش های داخل اشنا شود . چا که بعدا متوجه خواهد شد که پلاگین ها هم دقیقا به همین شکل و توسط توسعه کد ها داخل هسته وردپرس قابل اجرا هستند .
این سطح در واقع سطح 2 برنامه نویسی می باشد و با توجه به خلاقیت خود قالب نویس می توان انواع قالب های شرکتی را بدون هیچ مشکلی اجرا کرد . ضمن اینکه در این مرحله چون قالب نویس به سطح درک کردن کد ها رسیده است می تواند انواع بخش های داخل سایت را کنترل کند و هیچ بخشی از لحاظ محتوایی از کنترل او خارج نباشد .
در این مرحله از قالب نویسی وردپرس چون طراح قالب توسعه کد را آموخته است می تواند پلاگین های مثل ووکامرس را بر روی قالب خود نصب کند و در داخل آن دخل و تصرف کند . افزونه های وردپرس هم می توانند به صورت جدا بر رو قالب بعدا نصب شوند و هم اینکه می توانند اختصاصا توسط قالب نویس بر روی هسته قالب نوشته شوند تا یک مجموعه کامل باشند . در این بخش میتوان گفت قالب نویس تسلط لازم را برای تغییر و هماهنگی قالب خود با افرونه فروشگاهی و همچنین سایر افزونه ها را بدست می اورد و می تواند قالب ها حرفه ای را اجرا نماید . در واقع یک سرو گردن از سایر قالب نویس ها بالاتر می رود .
این بخش که می تون گفت حرفه ای ترین سطح در قالب نویسی وردپرس می باشد ، نهایی ترین بخش توسعه یک قالب توسط قالب نویس می تواند باشد .
در واقع این بخش زمانی است که دیگر نمایش اطلاعات به کاربر تمام شده است و می خواهیم کاربر را در سایت خود درگیر کنیم .
اینجاست که صحبت از پنل کاربران می شود .
طراحی یک پنل کاربری حرفه ای می توان گفت نهایی ترین بخش در توسعه قالب وردپرس می باشد . زمانی که کاربر وارد سایت شما می شود بخشی به نام ورود و ثبت نام را مشاهده می کند .
این بخش می تواند شامل قسمت های زیادی با توحه به نوع وب سایت باشد . ممکن است یک سیستم ارسال تیکت باشد . ممکن است یک سیستم ثبت ملک باشد ، و ممکن است سیستم های پرداخت و خرید محصول باشد .
در این مرحله قالب نویس قادر است تا سیستم های ورود و خروج امن را برای سایت پیاده سازی نماید و رفتار کاربر و اطلاعات ارسالی توسط وی را در داخل سایت کنترل کند .
در واقع این بخش برای یک قالب نویس می تواند بالاترین سطح قالب نویسی وردپرس باشد که وی پس از یادگیری استاندارد های لازم در طراحی قالب ، و کمی خلاقیت می تواند سیستم های پیشرفته تری را به تنهایی به کمک این سیستم پیاده سازی نماید .