
اقتصادی ترین طراحی برای سایت خود را از ما بخواهیدمشاهده دمو
گوگل سرچ کنسول چیست ؟
گوگل سرچ کنسول یکی از خدمات رایگان شرکت گوگل برای وب مستران و صاحبان وب سایت ها است تا از طریق استفاده از آن مدیریت بهتری بر روی وب سایت های خود داشته باشند .
گوگل سرچ کنسول در سال های اخیر دچار تغییرات عمده ای شد و کار کردن با آن به نسبت سال های قبل آسان تر و روان تر شد .
گوگل سرچ کنسول خدمات زیادی را در اختیار وب مستران قرار میدهد .
برای اینکه بتوانیم از خدمات گوگل سرچ کنسول استفاده کنیم ابتدا باید وارد آن شده و وب سایت خودمان را در آن ثبت کنیم . برای ثبت یک سایت در گوگل سرچ کنسول ابتدا باید وراد آدرس زیر شویم :
https://www.google.com/webmasters
پس از وارد شدن با صفحه ای روبرو می شویم که در این قسمت با زدن sign in و یا search console وارد گوگل سررچ کنسول می شویم که حتما باید با حساب گوگل خود وارد شویم .
خب میرسیم به روشی که من از همه بیشتر میپسندم. اگر شما روش جدید Domain name انتخاب کنید یعنی سمت چپ عکس پایین رو، میتونید یک بار دامنه ثبت کنید و دیگه نیازی به ثبت اضافه در سرچ کنسول نباشه.
در روش Domain شما دامنه اصلی سایت خود را ثبت میکنید، و تمام زیر دامنه ها و پروتکل هایی که سایت شما از آنها پشتیبانی میکند نیز برای دامنه شما در نظر گرفته میشود، اثبات مالکیت این دامنه بر اساس تأیید با DNS record است.
چند مثال از دامنه های صحیح:
اگر توجه کرده باشید این دامنه ها دیگر نیازی نیست http و یا https را در آنها درج کنیم و تمامی زیردامنه ها، پروتکلها و زیرمسیرهای مربوط به دامنه ثبت شده.
به عنوان مثال ما قصد داریم دامنه های سمت چپ را در وبمستر تولز گوگل و یا همان سرچ کنسول نسخه جدید ثبت کنیم و با ثبت آنها، آدرسهایی که در سمت چپ باشن را گوگل میتواند شناسایی کند ولی اگر یادتان باشد در روشهای ۱ تا ۴ که از نوع URL Prefix بود باید تک تک ورژنهای مختلف یک دامنه را تایید میکردیم.
به مثالهای زیر توجه کنید و ببینید که جلوی هر دامنه پس از ثبت آن در ابزار سرچ کنسول چه آدرس هایی را پشتیبانی میکند:
example.com |
|
fish.example.com |
|
example.co.cn |
|
خب پس اگه قصد دارید از روش جدید Domain در سرچ کنسول استفاده کنید فقط دامنه اصلی را درج کنید، یعنی دامنه رو بدون http و بدون https و یا حتی www درج کنید. مثلا اینطوری: mizfa.com و بعدش طبق عکس زیر براتون یک پنجره جدید باز میشه. یک کد (اصولا به این کد میگن مقدار یک رکورد) بهتون میده که اون رو کپی کنید و در مرحلههای بعدی ازش استفاده میکنیم.
در این مرحله از کار شما باید وارد پنل هاستینگ سایتتان شده و یک رکورد متنی جدید اضافه نمایید. برای ورود به هاست خودتون میتونید از سی پنل و یا دایرکت ادمین استفاده کنید. وقتی یک رکورد متنی (TXT Record) بسازید گوگل میتواند رکورد شخصی شما که نمایانگر مالکیت دامنه شما است را شناسایی نماید. هر رکورد DNS نشان دهنده یک کاربر خاص با یک دامنه خاص است. در ادامه میگیم چطوری این کار رو بکنید.
TXT رکورد رو در پنجره VERIFY سرچ کنسول بهتون میده، همون رو کپی کنید .
من هر دو حالت دایرکت ادمین یا سی پنل رو براتون توضیح میدم.
اگر پنل مدیریت هاست شما دایرکت ادمین هست که باید در ابتدا وارد اون بشید و سپس به دنبال کلمه DNS بگردید، اگر پنل شما فارسی باشه گزینه مدیریت DNS را انتخاب کنید.
سپس تصویر زیر را میبینید:
با اون کادری سروکار داریم که کنارش نوشته TXT.
اون مقدار رکورد رو یادتون هست که کپی کرده بودیم؟ دو عکس بالاتر بهش اشاره کردم، حالا اون رودر سمت راست TXT که یک باکس قرار داره کپی میکنیم و در کادر سمت چپ هم آدرس سایتمون مثلا .sample.com رو مینویسیم، دقت کنید یک نقطه بعد از آدرس هم قرار بدهید. و دکمه افزودن را کلیک نمایید. حالا به پنجره تأیید سرچ کنسول میرویم و دکمه verify رو کلیک میکنیم، احتمالاً پیام قرمز میبینیم و اثری از سبز خوش رنگ نیست.
در یکی از دورههای میزفا، در این مرحله که رسیدیم و پیام قرمز رو دیدیم، کارآموزان گفتند حالا چیکار کنیم؟ گفتیم بریم چایی بنوشیم. بله واقعاً باید به این مرحله که رسیدید برید برای خودتون چای بریزید نوش جان کنید و برگردید و دکمه VERIFY رو دوباره فشار بدهید. اونوقت پیام سبز عزیزمون رو میبینید. باور کنید به همین سادگی. درواقع نیاز به زمان است که رکورد شما توسط گوگل شناسایی شود.
توی حالت بالا وقتی هنوز گوگل رکورد ما رو نشناخته و ما Verify میزنیم خطای Your verification record was not found مشاهده میکنیم.
نکته مهم: رکورد TXT خود dns را حتی بعد از تأییدیه گوگل حذف نکنید.
اگر هم سی پنل داشتید:
در قسمت Zone Editor سپس گزینه Manage و Add Record سپس گزینه Add TXT Record انتخاب میکنیم.
مثل همون دایرکت ادمین، رکورد رو اینجا کپی میکنیم، در قسمت Name هم نام دامنه، دات آخرش یادتون نره سپس Add Record.
زمانی به این مشکل برمیخورید که یا بد کپی کرده باشید، و یا دارید از CDN استفاده میکنید. یک دلیل دیگه هم میتونه داشته باشه و وجود یک رکورد TXT دیگه شبیه به رکورد TXT گوگل. این کار باعث میشه موقع تأییدیه گرفتن خطای Your verification record did not match رخ بده.
خطای در وریفای verify کردن سرچ کنسول دلیل دیگه هم میتونه داشته باشه. ما توی یکی از دورههای حضوری که داشتیم این مشکل برخوردیم. وقتی بررسی کردیم دیدیم که یک رکورد TXT دیگه هم با همون نام آدرس سایت وجود داره و گوگل اون رکورد رو پیدا میکرده.
در چنین مواقعی باید اون رکورد TXT که از قبل وجود داشت رو جایی کپی کنید، موقتاً حذف کنید تا Verify بشه سایتتون در گوگل سرچ کنسول و بعد دوباره اون رکورد هم وارد کنید.
البته ما خیلی از خطاهایی که احتمال داره رخ بده رو در بالا اشاره کردیم و در هر روش، خطای مخصوص به خودش رو ذکر کردیم.
یک سری نکات هم برای دامنه ها در نصب سرچ کنسول داریم که گفتنش خالی از لطف نیست:
با ما در تماس باشید